Twee rollen Renovlies behang, één met een label "200 gram" en de andere met een label "150 gram", naast een behangroller en een emmer behanglijm.

Renovlies 200 of 150 gram: Welke Dikte Moet Je Kiezen?

Kies ik voor renovlies 200 of 150 gram behang? We leggen je hier de verschillen en mogelijkheden uit.

Renovlies behang is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en strakke afwerking van muren.

Maar bij het kiezen van renovlies behang, sta je voor de keuze tussen verschillende diktes, zoals 200 gram per vierkante meter en 150 gram per vierkante meter.

In deze blog zullen we de voor- en nadelen van Renovlies 200 gram en 150 gram bespreken, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw project.

Wil je renovlies 200 of 150 gram laten aanbrengen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Renovlies 200 gram: De Voordelen

Renovlies behang van 200 gram biedt een aantal voordelen:

  1. Duurzaamheid: Dankzij de hogere gramsgewicht biedt Renovlies behang een extra stevige en duurzame afwerking van muren. Het is bestand tegen stoten en krassen, waardoor het ideaal is voor ruimtes die veel worden gebruikt.
  2. Betere dekking: Vanwege de dikkere structuur biedt Renovlies 200 gram over het algemeen een betere dekking, vooral bij het bedekken van oneffenheden en scheuren in de muur.
  3. Strakkere afwerking: Het extra gewicht van Renovlies 200 gram zorgt voor een strakkere en gladdere afwerking van de muur, waardoor het eindresultaat er professioneler uitziet.

Ontdek hier wat renovlies is en hoe het wordt gebruikt bij nieuwbouw.

Renovlies 150 gram: De Voordelen

Renovlies behang van 150 gram dik heeft ook zijn voordelen:

  1. Flexibiliteit: Renovlies 150 gram is iets dunner en daardoor flexibeler dan Renovlies 200 gram. Dit kan handig zijn bij het aanbrengen op minder egale ondergronden.
  2. Makkelijker te verwerken: Vanwege de iets lichtere structuur is Renovlies 150 gram over het algemeen iets makkelijker te verwerken en te snijden dan Renovlies 200 gram.
  3. Prijs: Renovlies 150 gram is vaak iets goedkoper dan Renovlies 200 gram, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor wie op zoek is naar een betaalbare muurafwerking.

Lees ook: wat is renovlies 200 gram?

Welke Dikte Moet Je Kiezen?

De keuze tussen Renovlies 200 gram en 150 gram hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat van de muur, het gewenste eindresultaat en je budget.

Over het algemeen wordt Renovlies 200 gram aanbevolen voor ruimtes die veel worden gebruikt en waar een extra duurzame afwerking nodig is.

Dit terwijl Renovlies 150 gram geschikt kan zijn voor minder intensief gebruikte ruimtes of voor wie op zoek is naar een iets voordeligere optie.

Mocht je nog nooit behangen hebben dan kun je veel hebben aan de tips van www.behangenvoorbeginners.nl.

Wat is beter renovlies 200 gram of 150 gram?

Zowel Renovlies 200 gram als 150 gram bieden hun eigen voordelen en toepassingen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw project en een weloverwogen keuze te maken op basis van de voor- en nadelen van elk type behang.

Of je nu kiest voor Renovlies 200 gram of 150 gram, met de juiste voorbereiding en techniek kun je genieten van een strakke en duurzame afwerking van jouw muren.

Wil je renovlies van 200 gram laten aanbrengen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven